Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

Dia Mahu Seksa Hidup Saya, Tapi Dia Lupa Allah Itu Lebih Hebat - Kisah Wanita Ini Mampu Memberi Pengajaran Kepada Suami

Salam, admin dan smua pmbaca tegar KRT. Di sini saya cuma nak share kisah saya. Moga brmanfaat.Saya bkahwin pada usia 25 tahun. Bukan menantu pilihan kerana suami masa tu hendak dijodohkan dgn sepupunya sndiri. Kerana nak halalkn hbungan, kami bnikah jga. Saya bharap akan diterima suatu hari nanti. 


3 tahun brlalu....hanya anak saya yg diterima dan saya masih tidak disukai. Sampai ke satu tahap saya difitnah sengaja mencari punca agar saya dan suami brtengkar. Pulang sahaja dari kerja terus saya diterjah dgn tuduhan yg tak masuk akal. Saya ni bkerja, sempat pulak saya jumpa bomoh dan mintak brg untuk hancurkn rmhtgga sndiri? 

Brg itu brupa uncang kain bwna kuning dgn sbiji batu bwna hitam dan sbotol kcil minyak...ntah minyak apa saya pn tak tau. Saya mtk brg tu tp mereka hny tnjuk gambar. Saya hny mampu bristighfar. Suami pula sperti org bdoh. Saya dimarahi dan dihalau dari rumah (kami tggl di rumah mertua - PIL) Byk kali dah. Akhirnya saya dah tak tahan. Saya keluar dari rumah itu dan mnyewa tidak jauh dari tempat kerja (saya dah cari awal2 sejak kerap dihalau). Sblm ini pn suami curang tp saya maafkn. 

Tapi kali ini ibu bpanya masuk cmpur dan mlampau. Cukuplah saya makan hati brulam jantung selama 5thn hdup dgn mereka. Semasa saya keluar rumah, anak saya suami bawak keluar. Hati saya menangis, hnya Allah yg tahu. Saya brsndirian. Ibu dan keluarga jauh. Saya kuatkan diri dan terus bawak kes ke mahkamah. Mulanya suami enggan melepaskn. Dia ckp dia mahu seksa hdup saya. Tapi dia lupa Allah lebih hebat. Akhrnya saya dibebaskan dgn syarat pjnjian yg tpksa saya prsetujui. Saya yg minta dceraikan krn tdk sggup lg hdup merana. Spjg mjadi ibu tunggal, saya bdikari. Sesen pun saya tidak minta nafkah dari bkas suami. Saya ambik lesen memandu dan beli kereta. Alhamdulillah, saya btemu jdoh yg ibu bapanya dapat menerima saya seadanya.

Buat bkas suami dan bkas mrtua, smoga kamu bhgia. Hdup jgn trlalu membongkak, kerana hakikatnya kita cuma hamba ALLAH.

Syukran, admin..


sumber : KRT https://www.facebook.com/208694619607984/photos/a.208731059604340.1073741828.208694619607984/212190655925047/?type=3&theaterLabels: perkahwinan

TERIMA KASIH SUDI BACA Dia Mahu Seksa Hidup Saya, Tapi Dia Lupa Allah Itu Lebih Hebat - Kisah Wanita Ini Mampu Memberi Pengajaran Kepada Suami. TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation EndBack To Top