Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

INNALILLAAHI WA INNA ILAIHI RODZIUN..arwah putre syurga ku muhamad rizki bin mohd nizar umur 1 tahun 3 bulan terjatuh dari balconi rumah tingkat 3

Panjang 51 cm dengan lilit kepala 32 cm.
40 minggu 4 hari bonda mengandungkan mu tanpa alahan.
Seawal 10 minggu bonda pegi buat scan tak sabar melihatmu dlm keadaan sihat dan sempurna..walaupun mase tu bonda nak sangat baby girl..


namun setiap kali jumpe dokter dan buat scan bonda teruja melihatmu sihat dan sempurna dalam rahim bonda..SUBHANALLAAH
Sehingga kini masih lagi terasa hangat nya tubuh kecil mu saat bonda peluk beberapa saat setelah lahir..jejari kecil tanganmu memeluk erat bonda..mulut kecil mu mencari cari meraba nenen..SUBHANALLAAH



Mase tu hilang la segala kesakitan..suara tangisan pertama mu menyapa dunia seolah memanggil memberi salam pd bonda..dan mase tu jugak bonda rase x boleh berpisah dengan mu..
Bonda berjanji akn nenen kan adek sehingga la cukup 2 thn lebih..ALLAAHU AKBAR YA ALLAAH.



Namun perancangan ALLAAH AR RAHMAN AR RAHIM..lebih indah untuk mu putra syurga ku Muhammad Rizki bin Mohd Nizar..

ALHAMDULILLAAH..15 bulan Allaah amanahkan mu pd bonda dan abah..
Sepanjang waktu itu penuh dengan kenangan indah setiap saat..yang tak akn pernah terpadam dlm ingatan dan hati bonda..



Senyumana manjamu..rengekan manjamu..tangisan manja mu..suara suara manjamu..hentakan kaki manjamu..keryitan mata manjamu..muncung mulut manjamu..segalanya masih segar dlm ingatan.

AHAD tengah hari 


15.11.2015 insiden itu sekelip mata merubah segalanya..ALLAAHU AKBAR..jika ALLAAH berkehendak tiada sesaat pun akan di undur mase..ALLAAHU AKBAR..
Dengan penuh harapan dan tidak sesaatpun bonda tinggalkan mu menunggu jari jemarimu genggam jejari tangan bonda..bonda tidak sesekali percaya para dokter pakar cakap tiada harapan..bonda menunggu keajaiban dr Allaah..
Namun keadaan mu memaksa bonda akur dengan nasihat dokter & family..
Redho yg ALLAAH lebih sayangkan mu dan taman taman syurga lebih sesuai untuk mu..


Senin 16.11.2015..4 petang team dokter pakar dan team nurse memanggil ku dan family meeting dalam bilik khas..dokter cube sampaikan keadaan adek yg tenat,hampir 95% bergantung pd morfin dan mesin bantuan hayat..walau bonda cube pertahankan untuk bawak adek pulang, jaga sendiri dan bawak balik mesin hayat tersebut..namun dokter tak ijin kan..


bonda hanya mampu akur dan mintak di beri masa untuk bersama adek..bercakap dengan adek..peluk adek dan riba adek sebelum terpakse lepaskan adek buat selamanya..Allaahu Akbar.. 


Hampir 6 jam meriba adek di PICU..bonda bg peluang untuk abah meriba adek buat kali terakhir sementara bonda sholat sunat mohon pimpinan dan kekuatan dr Allaah sebelum melepaskan adek pergi ke syurga Allaah..ya Allaahu..


Selasa 17.11.2015 00.45 Allaahu Akbar... dini hari bonda ijinkan team dokter dan nurse untuk melepaskan semue wayar mesin bantuan pernafasan..karena tidak mahu melihat jasad adek lebih lama tersikse..ALLAAHU AKBAR
Akhirnya 17.11.2015 01.04 dini hari bonda harus melepas mu pergi dlm riba dlm dakapan bonda..Alaahu Akbar..


INNALILLAAHI WA INNA ILAIHI RODZIUN..
ALLAAHU AKBAR YA ALLAAH YA ALLAAH..YA RAHMAN YA RAHIM
SUBHANALLAAH.

Selasa 17.08.2015 lebih kurang 6 jam perjalanan 10.30 pagi - 15.30 petg, lg sekali bonda meriba jasadmu dr hopital PPUM menuju kampung Kedah untuk di semadikan..Subhanallaah


Ketika ini dini hari 17.02.2016 cukup setahun adek pergi ke syurga.
Pun begitu serasa baru sebentar tadi adek tersenyum manja pada bonda..
Bonda..abah...abang naufal..abang hazik..dan abg adam kawan peneman mu 24 jam merindui mu..kuntuman doa Al Fatehah dan yasin sebagai penghubung rindu untuk mu ayang bonda muhammad rizki..sekali sekala kuntuman ayat ayat tahlil untuk mu..



Sepanjang 15 bulan keberadaan adek akn jadi kenangan terindah dan ienye anugerah tak ternilai dr ALLAAH YANG MAHA MENGETAHUI apa yg tersirat dan tersurat
Bonda type setiap patah perkataan ni dengan harapan bonda semakin kuat..semakin tabah menempuh hari hari tanpa mu arwah putra syurgaku muhammad rizki..



Bonda boleh tipu setiap orang..
Hakikatnye bonda terus berusaha tabah demi abang abang..
Dan bonda mesti terus sihat agar bonda mampu mengirim kuntuman doa untuk mu



Engkau la salah satu hadiah paling berharga dr Allaah untuk bonda.
Bonda yakin dan percaya janji ALLAAH YANG MAHA SUCI LAGI MENSUCIKAN.
Bonda akn bahagia bersama kenangan bersamamu sayang..inshaa Allaah..Aamiin 



Segalanye mengajar bonda erti kehilangan..erti rindu..erti menyayangi..dan segalanya mengajar bonda erti redho...
Bonda perlu sedikit masa untuk biasakan diri dengan ape yg berlaku.. bonda perlukan sedikit masa untuk memahami dan menerima insiden itu.

Terima kasih mak ayah, dunia akhirat aisyah sayang mak ayah..
kakak mas..abang arif..adek adek ipar ku..dan adek beradek yang lain..berada di sisi kami saat saat perit..terima kasih 



Semue sahabat yang hadir di hospital dan kaw

an kawan...terima kasih tak pernah jemu memberi kata kata semangat..
Hingga ke hari ini masih lagi sahabat2 wasap pm call bagi semangat.terima kasih atas doa doa nya..ribuan terima kasih dr saye aisyah rich..

Setiap kabaikan sahabat semue walau hanya dengan meng aminkan doa doa kami sekalipun..semoga Allaah beri ganjaran yg selayaknye.
Aamiin



( arwah putre syurga ku muhamad rizki bin mohd nizar umur 1 tahun 3 bulan terjatuh dari balconi rumah tingkat 3...pagar tinggi paras pinggang yg mudah untuk arwah panjat.segalanye teramat pantas dan di luar jangkauan akal waras..aku menangis bukan meratap ..lumrah hati seorang ibu )


fb ibunya-
Aisyah Rich





Info Paling Meletop:

Faraj Gadis Melayu Terkoyak Dikendurikan Lelaki Afrika

Video Pelajar Perempuan Sekolah Rendah Dikendurikan Beramai-ramai

Video Besar punya Saiz Negro Bila Masuk Dalam .......

Video Bini Orang Kena Kendurikan Beramai-Ramai

50 Gambar Bogel Guru Wanita Sekolah Menengah Tersebar


Labels: sedih

TERIMA KASIH SUDI BACA INNALILLAAHI WA INNA ILAIHI RODZIUN..arwah putre syurga ku muhamad rizki bin mohd nizar umur 1 tahun 3 bulan terjatuh dari balconi rumah tingkat 3. TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation End



Back To Top