Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

Sultan Johor Haramkan Perhimpnan Bersih Di Seluruh Johor Dan Ini Amaran Sultan Johor Terhadap Mereka Yang Ingkar

PASIR GUDANG – Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar tidak akan membenarkan apa-apa demonstrasi jalanan haram untuk mengambil tempat di seluruh Johor.


“Ia tidak bertanggungjawab bagi kita berkumpul di tempat awam dan menghina pemimpin atau individu tertentu, dan saya ingin menegaskan bahawa saya tidak akan benar apa-apa jenis demonstrasi berlakudi Johor,” titahnya.

Sultan Ibrahim seterusnya bertitah bahawa demonstrasi tanpa permit anjuran pihak tertentu itu hanya akan mengganggu ketenteraman awam dan mewujudkan perpecahan dalam kalangan rakyat negeri tersebut sendiri.

Bertitah pada Himpunan Bangsa Johor dihadiri 3,000 orang di Stadium Tertutup Pasir Gudang di sini, baginda menyeru pelbagai organisasi bukan kerajaan di negeri ini tidak mengambil bahagian dalam demonstrasi jalanan.

Sultan Ibrahim bertitah jika ada pihak yang tidak berpuas hati dengan kerajaan, maka mereka harus menggunakan saluran yang betul untuk menyuarakan rasa tidak puas hati dan bukannya berhimpun bebas secara jalanan.

“Pergilah bertemu wakil rakyat masing-masing, dan jika mereka gagal menyuarakan rasa tidak puas hati anda, maka cara lain ialah memilih seorang pemimpin baharu yang mampu untuk melakukan pekerjaan itu,” titah baginda.

Meskipun tidak menyatakan secara jelas mengenai perkara tersebut, titah Sultan Johor itu nyata merujuk kepada usaha rancangan jahat pihak propembangkang mahu mengadakan perhimpunan Bersih 5 pada 19 November depan.

Malah, beberapa siri jelajah kempen biadap demonstrasi antikerajaan itu turut diadakan di negeri tersebut baru-baru ini sehingga mencetuskan banyak bantahan daripada penduduk tempatan. – Agensi/Mynewshub.cc/HAA
https://www.facebook.com/208694619607984/photos/a.208731059604340.1073741828.208694619607984/212190655925047/?type=3&theaterLabels: semasa

TERIMA KASIH SUDI BACA Sultan Johor Haramkan Perhimpnan Bersih Di Seluruh Johor Dan Ini Amaran Sultan Johor Terhadap Mereka Yang Ingkar. TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation EndBack To Top