Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

17 tahun saya x bercakap dengan ayah saya,sebab saya penah dicabul mase umur 6tahun oleh sedara saya..



Kenapa laki ni jahat
Jahat mulut
Tergamak sgt



Mase sy baru kawin dlm 2 bulan sy surirumah.. suami sy penah hina sy, sy ni level kerani dia je.. Sy x boleh nak jawap ape dia cakap sbb dia rase semua dia tanggung.. Makan minum rumah sy urus ngn baik.. Tapi dia tanya ape sy buat kat rumah?
Sy tekad cari keje utk bayar sikit atleast cover bab loan dan kereta sy.. So dia x beban

Dia beli rumah pai 400k bulanan nk bayar 2k.. Gaji dia 6k pun x cukup bawak sy g jalan atau makan mewah.. (Sy mmg jenis x meminta, sy diam je) sbb dia nk bayar duit kete lagi. Dia rase beban sgt semua dia nk kene bayar. Api air semua. Dia cakap sy xde sumbang ape pun. Tau tak, gaji sy hanya rm1500. Sy ade ijazah tapi sy x boleh demand keje. Dia xpela keje kerajaan dah secure. At least sy keje.

 Tolak semua, sy ade rm300 je belanja makan dan minyak pegi keje. Sy x shopping pun mcm org lain buat. Kenapa dia dengki sgt dengan gaji sy sikit tu? Kadang sy pelik ape dia nak. Benda ni kami dah discuss banyak kali dah. Mmg duit boleh buat gaduh ke? Atau sebenarnya sbb dia sendiri gagal manage kehendak diri. 

Sy nk gune duit sy beli bende hibur hati mcm benih pokok utk tanam belakang rumah pun dia bising. Cakap bazir. Sy jd jemu la kawin. Jujur sgt. Ape la nasib sy kalau ade anak nanti. Xyah nk nasihat tambat hati suami ngn seksi manja. Mmg x makan. Hari hari sy pakai seksi pun. Kat ranjang jgn cakap. Sy xnk cakap lebih bende ni. Pakai la mcm mana, lembut la mcm mana. Mmg dia kasar. Kata kata dia kasar. 

Dia cakap dia tegas, tp sy rase kasar. Sy x rase dia ade pempuan lain. Ntahla. Sy ni x nasib baik. Sy ade sakit dan sy ade gangguan jugak. Sedang berubat ustaz. Knp suami sy x boleh jd org yg memahami. Dia bising sgt pasal duit. Sy x suruh dia beli rumah 400k. Dulu duk menyewa pun sy x cakap ape. Hari hari panjat tingkat4.

 Sy x suh pun dia beli kete pai rm1000 (dia beli sebelum kawin) nk kene bayar setiap bulan. Sy jd fedup. Sbb sy dah kenal dia lama. Sy ingat dia boleh ubah cara dia cakap ngn sy. Dia mmg jenis laki kasar. Tp org x kan caye sbb dia nampak mcm baik. Maki sy semua perkataaan yg wujud kt dunia. Sy just harap dia bleh cakap baik dgn sy.bkn hina sy. Nampak sgt dia x hargai ape sy buat selama ni. Rase xnk balik rumah je skrg ni. Rase patah hati. Sy pai cakap kat dia, suh pk panjang.

 Kalau sy susahkan dia sgt, pk la ape patut. Pasni cari je perempuan gaji besar yg boleh buat dia saving lebih. Mmg dia penah tersebut dulu alangkah best kalau sy keje sama mcm dia. Tp dia ngaku dia x cakap. Biase laki ni ape yg dia tercakap tu kita kene take noted sbb itu yg terbuku dlm hati. Kenapa laki ni nk org susah sama dia. Tapi juga nk jdkan kita punca susah tu. Hati sy hancur sgt. Rase dia x hargai sy. Mcm sia sia la sy setia 7tahun. Mmg ade rase penderaan emosi

Sy mmg xlarat nk keje sebenarnya sbb x sehat. Maybe dia rase beban sbb sy x sehat. Dia kene jaga org sakit. Maybe la... Walhal dia boleh je dpt org "perfect".. Sy sakit mcm cepat letih.. Sy nampak x bermaya.. Selalu kene checkup doktor.. Tp sy keje gak sbb hinaan dia la. Sy dah cakap banyak kali, maybe ni ujian dia..

 Kalau dia cari org lain pun ttp akan jumpa kelemahan.. Sy dapat rase suami sy satu hari bila senang boleh lupakan sy.. Sbb belum apa apa pun dia dah cakap mcm tu ngn sy... Tolong la sy.. Ape patut sy buat.. Sy kecewa sgt.. Sy just nk suami sy x hina sy lagi.. Dia cakap ayah sy cakap kat dia ayah sy gagal ajar sy.. Sbb dia ngadu ayah sy yg kami gaduh.. Ayah sy mmg dr kecik menangkan org lain.. Ayah sy mmg gagal la.. Sbb mase sy kecik dia sebuk cari pempuan lain...

 Sy jd sakit sgt hati sebab suami ungkit bende tu.. Korg bayangkan... 17 tahun sy x bercakap ngn ayah sy.. Sbb ayah sy setiap hari masalah ngn ibu.. Sy sambung study baru dia nk bercakap... Ayah sy sendiri xnk makan masakkan sy sbb sy penah dicabul mase umur 6tahun oleh sedara sy.. Walhal itu bkn salah sy.

. Dia boleh racun suami sy yg dia gagal ajar sy.. Menampakkan sy ni anak rosak? Walhal maki sepatah pun sy jaga mulut sy (dulu sebelum kenal suami) Tau tak..mcm mana tekanan sy mase kecil sampai ia memudaratkan rahim sy? Mungkin lepas ni sy akan ok.. Sbb sy jenis ubat hati sendiri.. Biar jela takdir bawak sy... 

Sy ingat bila sy cerita jujur pd suami semua sebelum ni dia akan jd seorg yg memahami.. Tp rupanya.. Dia pandang rendah pd sy... Betul kot makcik sy cakap, sy perlu lagak action sikit.. Supaya org x look down.. Apekan daya... Itu bkn diri sy..

 Dan sy x suke sakiti hati org lain utk dptkan respect... Sbb sy sendiri tahu rasanya dihina dan diletak ke kaki.. Sy nk suami sy x hina sy lagi.. Susah ke nk nasihat bini dgn lemah lembut dan kasih syg... Sy ni bini.. Dgn Kawan pun boleh cakap baik.. 😔 sy siap cakap lagi.. Setiap masa sy ingatkan, kalau sy mati carila org lain.. Sy ok.. Walhal ramai je bini kesah kalau laki cari lain.. Even kalau skrg pun, jujur je.. Pisah cara baik.. Kalau sy bebankan sgt dia.. 

 Sy mcm ni pun masak kt dia gak.. Kemas gak.. Penat keje cari duit utk syarikat org sane sini jumpa org ce client, Sy balik sy masak gak.. Dia x nampak kot.. Siap cakap pasni dia beli bungkus je.. Nampak sgt sy masak pun dia x hargai.. Ego.. Jgn lupa.. Mase awk ade motor buruk sape pilih awk.. Mase awk xde keje menganggur sape hulur duit kat awk.. Sape nasihat awk suh g interview.. Sape... Skrg awk hina sy.. Awk pandang sy hina sbb mcm x setaraf ke? Atau awk penat sbb sy sakit? 

Sy harap ade suami yg baik hati luar sana.. Sy harap masih wujud.. Sy harap suami sy ubah.. Sy xnk dia kasar.. Tu je.. Bkn nksuh jd hamba pd sy.. Tp lembut bila menasihati.. Salah ke ape sy nak ni? Untung la sape ade suami yg lembut dlm bicara.. Kita nk tinggi suara pun x sampai hati.. Hmm
#saljuhati236

kisah rumah tangga






Labels: perkahwinan

TERIMA KASIH SUDI BACA 17 tahun saya x bercakap dengan ayah saya,sebab saya penah dicabul mase umur 6tahun oleh sedara saya.. . TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation End



Back To Top