Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

Abah tangan abang boleh tumbuh lagi kan?anaknya yang terpaksa kehilangan dua tangan selepas digilis mesin pembuat batu bata
Abah tangan abang boleh tumbuh lagi kan?kata  kanak kanak 6 tahun Jamaludin Muhammad kepada bapanya yang tidak berpaling dari menatap wajah anaknya yang terpaksa kehilangan dua tangan selepas digilis mesin pembuat batu bata di Kampung Cisanta jawa barat.

Dalam ruangan itu,sesekali bapa beranak dua itu tertunduk lesu memikirkan masa depan anaknya hidup tanpa dua tangan kini menjadi beban pikirannya.

Heryadi 28, Ayah Jamal, menceritakan kejadian,pada sabtu pagi minggu lalu,ia membawa anaknya itu ke tempat kerja berhampiran rumah kerana tidak ada yang menjaga anaknya memandangkan isterinya baru sahaja habis bersalin anak kedua mereka.

“Sebelum bekerja, saya menghidupkan mesin, sebelumnya juga saya sudah melarang anak jangan memasukkan tanah ke mesin,” ujar Heryadi, di hospital Pasteur, Kota Bandung, Rabu (25/1/2017).

Heryadi mengatakan, ketika dirinya tidak berada di depan mesin , tiba-tiba anaknya menolong menolak tanah supaya masuk kedalam mesin.

Namun, tangannya kiri ikut di telan mesin sampai kebahu,manakala tangan kanan cedera parah Ia tidak menangis waktu itu, hanya mengatakan’mama’,” ujar Heryadi.
Setelah kejadian,Jamal mematikan mesin dan menarik tangan jamal sebelum dibawa ke hospital,namun sayang kedua tangan anaknya itu terpaksa di potong,untuk menyelamatkan nyawa jamal.

Menurut Heryadi ,dia terpaksa berbohong kepada anaknya Yang mersa di panggil abang itu apabila anaknya menanyakan adakah tangannya akan tumbuh semula?

Bagaimanapun dengan keterbatasan ekonomi Heryadi dan isteri yang baru bersalin berharap jamal mendapat bantuan tangan palsu untuk memenuhi cinta cita jamal yang ingin menjadi pakar bahasa inggeris dan Komputer.semoga saja ada jalan terbaik untuk anak kami,luah heryadi.


http://eberita.org/abah-tangan-abang-boleh-tumbuh-lagi-kan/


https://www.facebook.com/208694619607984/photos/a.208731059604340.1073741828.208694619607984/212190655925047/?type=3&theaterLabels: kisah

TERIMA KASIH SUDI BACA Abah tangan abang boleh tumbuh lagi kan?anaknya yang terpaksa kehilangan dua tangan selepas digilis mesin pembuat batu bata. TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation EndBack To Top