Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

PADAH MELAHIRKAN ANAK SECARA HOMEBIRTH....ibu muda meroyan anak meninggal masa bersalin




Bayi Mati Dalam Kandungan Akibat Doula|Seorang ibu sedang mengandungkan anak yang ke 4. Kesemua anak dia sebelum ini dilahirkan secara pembedahan disebabkan setiap daripada anak tersebut mempunyai berat badan yang besar iaitu 4kg lebih. Berat badan bayi yang besar dipanggil sebagai MACROSOMIC baby dalam istilah perubatan merupakan salah satu indikasi untuk pembedahan caesarean dilakukan.
Tujuan utama adalah untuk menyelamatkan bayi dan juga mengelakkan komplikasi buruk terhadap ibu ketika kelahiran berlaku.
Bagi kes wanita ini, anak dia yang keempat dikatakan mempunyai MACROSMIC baby oleh pengamal perubatan yang memeriksa.

Oleh itu, tarikh untuk melakukan pembedahan bagi kelahiran bayi itu telah ditetapkan. Sebagai tambahan, sejarah pembedahan untuk kelahiran sebanyak 3 kali juga merupakan salah satu indikasi bagi pembedahan caesarean dilakukan.

Ditakdirkan puan ini berjumpa seorang Doula yang jahil dalam bidang perubatan tetapi tetap memberikan nasihat berkenaan perubatan kepada anak muridnya tentang kelahiran. Puan ini tertarik dengan kelas bersalin yang diajar oleh doula yang jahil itu lalu dia pun menyertainya.

Pelbagai video kelahiran alami(natural birth) ditunjukkan kepada Puan tersebut dalam rangka kerja utk menghasut Puan itu melahirkan anak secara natural.

Makna kata, lahir kat rumah tanpa pengawasan pengamal perubatan. Selalunya doula akan menidakkan perkara ini, mereka akan kata bahawa ini adalah keputusan ibu itu sendiri. Memang lah keputusannya ibu itu yang buat, tapi siapa yang menghasut supaya keputusan melahirkan anak secara homebirth itu?

Sudah tentulah awak wahai si doula pembunuh yang jahil murakkab. doula ni pernah ada 4 kali pembedahan caesarean dan selepas itu pernah 2 kali melahirkan anak secara natural.

Ibu ini pun terpercaya dan terperdaya dengan apa yang dikatakan oleh doula yang jahil itu lalu bertekad utk melahirkan anak dia secara natural walaupun dia tahu bahawa dia ada MACROSOMIC BABY dan juga 3 kali sejarah pembedahan caesarean.

Ini jelas merupakan indikasi perlunya kepada pembedahan untuk melahirkan anak tersebut. Ianya bermula dengan pecahnya air ketuban diikuti dgn contraction pain. Tetapi bayi masih tidak boleh dilahirkan walaupun pelbagai posisi dicuba terutamanya posisi mencangkung yg diajarkan oleh doula.

Air ketuban sudah pecah lebih daripada 24jam tetapi bayi masih belum dilahirkan. Masuk hari yang kedua lelehan tersebut menjadi berwarna hijau dan sangat busuk. Puan tersebut pun mula merasakan sakit yang sangat kuat dibahagian perut dan juga demam.

Ini merupakan salah satu simptom dimana adanya berlaku jangkitan kuman pada uri disebabkan air ketuban itu pecah dalam waktu yg sgt lama. Penyakit ini dipanggil sebagai chorioamnionitis dan bayi tersebut berhadapan dengan komplikasi yang teruk.

Disebabkan bayi masih lagi tidak boleh dilahirkan pada hari yang ketiga, maka mereka membuat keputusan untuk pergi ke hospital. Para pengamal perubatan terkejut dan risau dengan perkara tersebut. Ini kerana ibu tersebut sudah pun menghidapi chorioamnionitis. Kelahiran harus dipercepatkan untuk menyelamatkan bayi.

Bayi tersebut dilahirkan secara vacuum dan mempunyai berat 4kg lebih. Malangnya setelah kelahiran, tiada denyutan nadi dapat dirasakan daripada bayi tersebut dan pasukan doktor kanak2 berusaha sedaya upaya untuk menyelamatkan bayi itu. Malangnya bayi itu tidak boleh di ‘revive’kan juga setelah resusitasi dijalankan.

Ubat adrenaline diberikan untuk memulakan balik denyutan jantung. Hasilnya masih sama. Bayi tersebut meninggal dunia. Ibu pula menghadapi sepsis(jangkitan kuman) dan pendarahan yang teruk juga disebabkan chorioamnionitis tersebut. Disebabkan keadaan ibu tidak stabil, ibu ditidurkan dan dimasukkan saluran pernafasan kemudian di masukkan ke dalam unit rawatan rapi(ICU) PseudoscienceWatch (PW)









Info Paling Meletop:

Faraj Gadis Melayu Terkoyak Dikendurikan Lelaki Afrika

Video Pelajar Perempuan Sekolah Rendah Dikendurikan Beramai-ramai

Video Besar punya Saiz Negro Bila Masuk Dalam .......

Video Bini Orang Kena Kendurikan Beramai-Ramai

50 Gambar Bogel Guru Wanita Sekolah Menengah Tersebar


Labels: sedih

TERIMA KASIH SUDI BACA PADAH MELAHIRKAN ANAK SECARA HOMEBIRTH....ibu muda meroyan anak meninggal masa bersalin. TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation End



Back To Top