Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

Padah Tendang Ibu Hingga Rebah Anak Gadis Pemalas Dirasuk Dan Meraung Suara Anjing, Ini Perkongsian Orang Kampung Yang Patut Anda Baca

Peristiwa pelik tapi benar terjadi di sebuah kampung daerah Air Hitam, Kabupaten Sarolangun, Provinsi Jambi. Seorang anak yang derhaka kepada ibunya tiba-tiba kerasukan kejang-kejang serta melolong seperti suara anjing.
 


Maklumat didapat kejadian tersebut berlaku pada 28 November 2016 lalu. Dimana saat pulang kerja seorang ibu berusia lebih kurang 50 tahun pulang kerja bertani kira-kira pukul 11am

Selepas naik ke rumah miliknya, ibu yang tak disebut namanya ini di dalam rumah melihat banyak tumpukan pinggan mangkuk kotor. Dia pun meminta anaknya untuk mencuci pinggan tersebut.

Namun sang anak, perempuan berusia 20 tahun malah langsung marah ketika mendengar perintah ibunya tersebut. Sambil marah anak ini menendang tubuh ibunya. terus saja orang tua malang tersebut terus menangis.

Kerana waktu memasuki waktu magrib, sang ibu lalu mengambil air wuduk untuk solat magrib. Ternyata anaknya yang masih marah mengulangi kembali perbuatannya.


 Selesai ibunya solat magrib, kanak-kanak tersebut langsung kerasukan kejang kejang, tubuhnya menjadi kaku dan mengeluarkan suara mirip lolongan anjing. Penduduk sekitar yang mendengar kejadian lalu berusaha menolong. Ibunya diminta untuk memaafkan si anak.

Selepas dimaafkan oleh ibunya. Si anak kembali pulih seperti semula.

"Memang ada kejadian itu, tetapi tidak berubah menjadi anjing. hanya kejang kejang dan mengeluarkan suara mirip anjing, "jelas penduduk

penghulu Air Hitam, Suryadi ditemui, Jumat (2/12/2016) membenarkan maklumat adanya kejadian tersebut di wilayah kerjanya.

"Kakitangan saya sudah saya perintahkan turun ke lokasi selepas dapat berita itu. Memang benar ada kejadian tersebut, "aku tok penghulu.

"Kejadian ini kita ambil hikmahnya saja. Harapan saya tidak terulang kembali kejadian seperti itu.


 Senada juga dibenarkan oleh ulama setempat. Bahawa kejadian tersebut berlaku ketika magrib.

"Ini bukti benar bahawa kemurkaan ibu juga merupakan kemurkaan Allah. Maka jangan sekali kali melawan orang tua. Mudah mudahan ini jadi pelajar bagi kita semua, "katanya.https://www.facebook.com/208694619607984/photos/a.208731059604340.1073741828.208694619607984/212190655925047/?type=3&theaterLabels: kisah

TERIMA KASIH SUDI BACA Padah Tendang Ibu Hingga Rebah Anak Gadis Pemalas Dirasuk Dan Meraung Suara Anjing, Ini Perkongsian Orang Kampung Yang Patut Anda Baca. TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation EndBack To Top