Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

saya menyesal perkahwinan ke 2 bahagia yang dicari .derita menjengah si suami selalu cari silap saya ..Ada saja yang x kena

Assalamualaikum dan terima kasih admin siarkan kisah sy..semoga dgn adanya pandangan serta nasihat dr sahabat semua dpt sedikit sebanyak meredakan perasaan sedih sy...

Dan tidak mustahil akan ada kutukan dr sahabat juga bila Tuan Puan baca coretan sy. Maafkan sy..sy manusia biasa tidak lari dr melakukan kesilapan.
Ini second marriage sy ..usia perkahwinan baru 5 tahun ...dlm 5 tahun ni dh berbagai onak duri telah ditempuhi..bergaduh usah dicerita...ada saja yg x kena...mertua tinggal sekali . Perangai suami pantang ditegur...


.ibu mertua pula boleh buat jiwa stress yg teramat. Masa 1st time jejak kaki ke rumah ni..dah ada dah suara mertua protes sy suka ikut suami , suka shopping perabis harta anak dia . Cerita belakang usah di khabar la..bisa sungguh ayat mertua, membuatkan sy sampai ke saat ni terasa hati dan sedikit berdendam.


 Lebih parah lg kini sy , anak dan mertua shj yg tinggal sekali , si suami berada di daerah lain kerana bertugas ..balik pun seminggu sekali. Bukan kerelaan hati tapi sudah terpaksa . Ada anak perempuan tapi setahun sekali x dtg menjenguk si ibu. Si suami pula suruh sy layan maknya 1st class...makan minum sediakan setiap hari 3 kali sehari..


.lepas masak siap hidang tau...kalau sy x hidang dan tak suruh dia makan memang dia(mertua ) tak makan..sikap mertua yg paling sy tak suka ambil makanan terus dr periuk...minum pun sama..kalau dlm jug besar , jug besar la diminumnya..x pandai dh nk ambik pinggan or gelas lain . Bukan xpernah tegur mertua nk makan , ambil pinggan ambil lauk duduk makan.Bila masuk dapur berselerak dgn kuah tumpah . Rasa nk nangis dgn anak kecil lg...stress sangat. 


Si suami pula nk suruh kita sanjung mak dia...dgn mak kita seminggu sekali pun x jumpa ..usah kan sesekali jumpa nk hulur duit ...beli beras pun setahun sekali belum tentu . Raya pun sama ..kdg bagi kdg tak...bagi pun setakat RM 50 jer...saya malu la bersuami kan dia..gaji beribu ..



kerja government . Sangat2 malu dgn ibu sy.., adil tak suami perlakukan sy begini ?? Sy seakan berdendam..sakit hati dgn sikap suami Dan ibu mertua. Allah sedang uji sy...kdg2 tertinggi jgk suara dgn mertua. Asyik nk marah jer...sy x ikhlas dgn mertua, kdg2 sy pujuk hati , berfikir , menangis..agar bersabar . Kdg2 bercerita juga dgn ibu sy... mak pun suruh sy bersabar , fikir dia dh tua😢😢.


Kdg2 tercari mana diri sy yg dahulu...?? Mengapa sy jadi begini ?? Allah...adakah lebih baik sy "bersendiri " kembali ? Dari terus rasa bersedih , dukalara ? Sy ada anak kecil 15 bulan usianya...dulu bekerjaya tp dh berhenti sbb niat nk jadi full housewife sentiasa di samping suami . Sy ada sedikit kelebihan pandai masak dan menjahit tapi x dpt support dari suami katanya x berbaloi. 



Bila kenangkan perkahwinan terdahulu ..(12 tahun usia perkahwinan dulu) - bahagia tapi Allah jentikkan sedikit sahaja musibahnya...kita berpisah sbb org ke-3. Dulu kerja gaji RM 1000, dpt bg mak..belanja brg dapur , 


mkn2..exhusband pula jenis x berkira..selalu bg duit utk mak dan adik2...dpt mertua dulu pun Alhamdulillah , sangat baik org nya...xde nk mengatanya...bila tahu sy berpisah dgn anaknya..menangis smbil hulur kan sedikit brg kemas..


.tp sy tak ambil...ipar duai pun sama menangis nk berpisah . Oh itu kenangan dulu .
Sekarang sy dl

bahagia yg dicari ..derita menjengah , si suami selalu cari silap saya ..😢😢😢 Ada saja yg x kena.






Labels: kisah

TERIMA KASIH SUDI BACA saya menyesal perkahwinan ke 2 bahagia yang dicari .derita menjengah si suami selalu cari silap saya ..Ada saja yang x kena. TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation End



Back To Top