Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

Inilah Sejarah Jamal Pak Tongkol, Dulu Diburu Ahlong Tapi Hasil Bodekan Dari Najib Dan Noh Omar Beliau Bergelar Jutawan

Beliau tiba tiba muncul juara lagak hero dalam menangani bersih anjuran PR? membantu umno berkempen mengambarkan BERSIH itu sangat huduh!! ayam tambatan siapakah ini?Jika di teliti,beliau memang berani,berani kerana benar tak apa..tapi berani kerana salah... memalukan..sebab apa memalukan?

terhutang budi dengan umno..manakan taknya.. dapat projek kerajaan untuk buka Kedai Ikan 1 Malaysia dan juga di beri pinjaman mudah dari TEKUN NATIONAL hasil pembodekan dan kipas mengipas dari menteri pertanian si Noh Omar!!!adakah beliau proksi kerja kerja licik Noh Omar?

Dengan hanya kelulusan hanya SPM dan memulakan kerjaya sebagai budak penghantar surat dengan gaji sekitar RM300,berniaga pasal malam, pernah berniaga burger di Sentul, ditipu ribuan ringgit bahkan hampir muflis,bagaimana dia bangkit semula?

Sebelum tertipu dengan pelelong tapak kedai di depan Rumah Ambiga ni..mari kita selidik latar belakang Dato J nih!!! Wokeh,menurut maklumat dari ejen 007 gua.Dato J ini merupakan pemegang AP yang membolehkannya membuka kedai jualan kereta mewah contohnya kedai keretanya IBM di Ampang yang jika di selidik skandal bagaimana dia dapat AP ni maka marahlah orang orang melayu mendengarnya..lupakan part AP yang rata rata kereta yang di jual tu banyak di jual kepada kaum cina sebab nak untung cepat!!p.s : income tex dan caruman pekerja IBM Automobil dato bayar ker? hehehe
IBM Automobiles Sdn Bh

Berbalik kepada kes Jualan lelong tapak gerai depan rumah Ambiga tadi.. Dato J dengan di temani oleh 3 orang body guardnya membebel bebel memperkatakan bahawa Bersih 1.2 dan 3 yang menuntut 1 pilihanraya yang adil tu salah sebab mengangu peniaga peniaga.menyebabkan peniaga2 ni rugi jutaan ringgit hanya disebabkan 1 hari taqk buka kedai!!!! wahh!!income tax please ....

Menurut dato J,peniaga rugi juta juta woooo.. padahal gua tengok realnya kedai makan habis licin stock makannya..siapa siapa yang pergi bersih hari tu sure tahu hal nih..




 Dato Jamal dan Noh Omar,mesra jer kan?


heheheOkeh,Bagaimana Dato J ni jadi kaya raya? bukan kita dengki or apa apa lah,dulu semasa zaman susah,berniaga aksyik rugi.pinjam ah long sana sini dan akhirnya beliau pernah di buru ah long sebab tak bayar hutang..! sesiapa yang tinggal di ampang mungkin pernah lihat gambarnya terpampang di pokok pokok dan dimana mana tempat akibat WANTED sebab tak leh bayar hutang...!!!

http://1.bp.blogspot.com/-jKE2Zex0J5s/T7uTbmruA7I/AAAAAAAABhI/KAays8MzgWc/s1600/glock+2.jpg

Mengapa perlu bawa pistol? Keselamatan tergugat ker?Nasib beliau baik sebab kebolehannya mengampu,siapa yang dia ampu? heheh Mr Noh Omar lah! siapa lagi.kelebihan inilah yang buatkan dia mula mendapat kepercayaan Tekun National.

Dato J dengan rakus merembat dana TEKUN untuk modal membuka kedai makan yang di beri nama Restoran Sekincan Ikan Bakar.Restoran yang mempunyai banyak cawangan ni adalah kepunyaannya.Siapa tahu nasib pinjaman ni macam mana?adakah senasib dengan NFC? pinjam tapi takbayor?



Bukan itu sahaja.. dia mendapat kepercayaan Najib Razak apabila di sebabkan harga ikan sekarang yang makin mahal..penyelesaian mudah cara Najib beliau membuka KEDAI IKAN 1 MALAYSIA. Stock ikan bersubsidi terus dari nelayan inilah yang digunakan untuk dibekalkan  ke semua cawangan Restoran Sekincan Ikan Bakarnya tu..harga beli yang murah,untung besar!!berapa kos makan ikan bakar kepada pelangan?Sudah tentu sesiapa yang pernah makan di restoran ikan bakarnya tahu betapa mahal harga seekor ikan bakar tu kan?walhal dia dapat ikan harga murah...ceh!

Itulah kebolehan pencacai baru UMNO ini..nampaknya UMNO mula mengunakan tenaganya untuk membalas jasa membantu beliau semasa kesusahan.Inilah masanya Dato J perlu membalas jasa atas bantuan umno.Ikatan ini merupakan skandal baru yang perlu SPRM serang hendap sebab dana untuk peniaga bantuan TEKUN ni bukan sedikit yang di ambilnya.apa kata SPRM terjahhhHH? ada berani??standart la..SPRM buat kerja bila orang buat demo punggung depan pejabat barulah nak buat kan...!


Mengapakah umno perlu bantuan orang macam ni? jawabnya sebab mereka amat terdesak!!


Secara logiknya,demo menjaja di depan rumah Ambiga tu bukanlah berniaga untuk untung,sure tak der orang pun,tempat tu bukan tempat orang ramai pon. yang akan beli barang jualan tu sah sah JKK mereka juga yang tolong belikan..kan kan kan?hehehe

Isterinya [Datin Ekin]  pernah bekerja di club vegas? bior betul? kekeke betuk ker tidak cer terjah club Vegas di Kuala Lumpur!! waw.. itu bukan tujuan gua nak kasi dedah semua..gambar2 bukti tu biarlah rahsia..kekeke.

Kini Dato J dah kaya raya maka senanglah wifenya sekarang!dah jadi datin..emm tak cukup dengan wif  cun tercinta..dato J juga sudah  mula mengatal dan mula memiliki anak ikan yang cun melecun!peh!!!masa tu mak datin tengah mengandung ek? dah ada ank kecik dah skarang ni..belakang ada skandal plak dah..beserlah,dah kaya macam tu lah.kang bila terjangkan kata sapa datok J tuh? saya tak kenal lah!!
 

waw!! kalu dapat gambar anak ikan ni dengan bidy guardnya..sure kita leh jumpa gambar body guar dato J yang pakai baju kuning tu kan? wakaka!! bukan susah nak siasat skandal worang nih!! gua malaz nak citer lebih lebih.. juz bagi klue dan korang cari sendiri lah yer.. kehkehkeh!


Restoran Ikan Bakar dan Kedai Ikan 1 Malaysia


Dato Jamal sebagai tekong perniagaan Restoran Ikan Bakar Sekinchan, menurut isterinya Eqien berkata, dia dan suami merancang membuka 30 cawangan sehingga akhir tahun ini dan bakal beroperasi di seluruh negara termasuk Lembah Klang, Melaka, Negeri Sembilan, Johor, Ipoh dan Pulau Pinang serta tiga di Jakarta.



Kompeni Datin Equen Wedding Marketing

"Mengaitkan bidang perniagaan bersama suami, Eqien boleh dikatakan beruntung kerana daripada hampir 25 syarikat dan pelbagai jenis perniagaan diterajui, dia turut memegang beberapa jawatan penting. Namun pengalaman ditengking suami di depan pekerja lain menjadi pengajaran berharga buatnya. "Rasa terkilan juga kerana dimarahi di depan orang ramai hanya kerana berlaku sedikit kesilapan. Namun saya mengambil pendekatan positif dan anggap teguran suami untuk memberi pengajaran, jadi saya terima seadanya." wahh garangnya pemuda umno ni yer.. hehehe

PROFIL

NAMA: Datin Nor Halizatul Shida Mat Hassan
LAHIR: 11 Oktober 1983 ASAL: Lenggong, Perak
ADIK-BERADIK: Kesembilan daripada 10 beradik
JAWATAN: Pengarah Urusan Eqien Wedding Market, Pengarah Urusan D'rinie Cosmetic, Pengarah Restoran Ikan Bakar Sekinchan dan Pengarah Liner Active AKADEMIK: Sijil Pelajaran Malaysia
SUAMI: Datuk Jamal Md Yunos

So jika di lihat cara kebangkitan Dato Jamal ni,dengan cara yang aneh,kebangkitan yang luar biasa,sudah pastinya dia ada ramai musuh right?dengan skandal hutang ah longnya.. dengan skandal yang berbagai..naik dengan cara pijak orang lain..memungkinkan beliau untuk memiliki body guard seramai 3 orang dan sentiasa bawa pistol? so beginikah caranya UMNO melihat pemimpin yang kepimpinannya belum tentu boleh di percayai?

sumber artikel: bebaskanmalaysia.blogspot.my




Info Paling Meletop:

Faraj Gadis Melayu Terkoyak Dikendurikan Lelaki Afrika

Video Pelajar Perempuan Sekolah Rendah Dikendurikan Beramai-ramai

Video Besar punya Saiz Negro Bila Masuk Dalam .......

Video Bini Orang Kena Kendurikan Beramai-Ramai

50 Gambar Bogel Guru Wanita Sekolah Menengah Tersebar


Labels: politik

TERIMA KASIH SUDI BACA Inilah Sejarah Jamal Pak Tongkol, Dulu Diburu Ahlong Tapi Hasil Bodekan Dari Najib Dan Noh Omar Beliau Bergelar Jutawan. TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation End



Back To Top