Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

Kenaikan Harga Barang Zaman Najib Sekarang Sama Seperti Kenaikan Harga Barang Zaman Rasullulah - Penyokong UMNO

Sejak kenaikan minyak masak dan minyak petrol serentak di susuli kutipan GST terhadap rakyat yang miskin mencetuskan kemarahan Netizen. Namun perkara tersebut telah di "Backup" oleh penyokong Tegar UMNO yang Mengatakan Kenaikan Harga Barang Zaman Najib Seolah-olah sama seperti zaman Rasullulah ia cuba tanamkan minda rakyat Malaysia kenaikan harga barang ketetapan dari Allah ikuti perkongsian daripada penyokong UMNO dibawah :


Kenaikan Harga Minyak Masak Dan Petrol Serentak, Penyokong Tegar UMNO Keluarkan Dalil Dan Hadis Ia Ketetapan Allah Rahsia rezeki Hakikatnya krisis kenaikan harga barang telah berlaku ke atas manusia sejak pada zaman Rasulullah SAW lagi, dan ia telah direkodkan dalam hadis sahih. 

Dari Anas bin Malik ra. dia berkata, “Harga barang menjadi mahal pada zaman Nabi SAW, lalu mereka (para sahabat) berkata, ‘Wahai Rasulullah, harga telah menjadi mahal maka tetapkanlah harga untuk kami.’” (Riwayat Abu Dawud) Peristiwa ini berlaku apabila harga barang di pasar di Madinah naik, maka para sahabat bertemu Rasulullah meminta supaya Baginda menetapkan harga supaya orang-orang miskin dapat membeli barang dengan harga yang mereka mampu. Lalu apa jawab Rasulullah? 

Baginda bersabda: “Sesungguhnya Allah, Dialah yang menetapkan harga itu, Dialah Allah yang melapangkan, Dialah Allah yang menyempitkan, serta Dialah Allah yang memberikan rezeki. Dan sesungguhnya aku berharap agar aku bertemu Allah SWT dalam keadaan tidak ada seorang pun dari kalian yang menuntutku di dalam kezaliman terhadap darah mahupun kezaliman terhadap harta.” (Sahih. Riwayat Abu Daud) Kenaikan harga barang tidak mengubah rezeki seseorang. 

Nabi menyatakan bahawa Allah-lah yang melapangkan rezeki seseorang hamba dan Dia juga yang menyempitkan rezeki mana-mana hamba yang dikehendakiNya. 

Ini selari dengan firman Allah SWT, “Allah meluaskan rezeki dan menyempitkannya bagi siapa yang Dia kehendaki.” (Al-Ra’d: 26) 

“Jika Allah melapangkan rezeki kepada hamba-hambaNya tentulah mereka melampaui batas di muka bumi, tetapi Allah menurunkan apa yang dikehendakiNya dengan ukuran. 

Sesungguhnya Dia Maha Mengetahui hamba-hambaNya lagi Maha Melihat.” (As-Syura: 27)

 Usah khuatir kerana rezeki setiap manusia pasti dicukupkan dan tidak dikurangkan sedikit pun. Kenaikan harga sama sekali tidak mempengaruhi rezeki yang ditetapkan. Ini seperti mana sabda Nabi SAW, “Wahai manusia, sesungguhnya salah seorang kamu tidak akan mati sehingga dia mendapat seluruh rezekinya secara sempurna. 

Maka janganlah kamu tidak sabar dalam mendapatkan rezeki. Bertakwalah kepada Allah, wahai manusia! Carilah rezeki secara baik, ambillah yang halal dan tinggalkan yang haram.” (Sahih. Riwayat Al-Hakim) 

 “Ajaibnya urusan orang Mukmin, seluruh urusannya adalah kebaikan dan ini tidak terdapat kecuali pada seorang Mukmin. Jika mendapat kesenangan dia bersyukur dan ini baik baginya, jika ditimpa musibah dia bersabar dan ini juga baik baginya.” (Riwayat Muslim) 

Ketahuilah walau apa sahaja pun yang naik... tetap tidak akan mempengaruhi rezekimu jika kamu termasuk didalam orang orang yang bertakwa dan syukur... Allah S.W.T yg beri rezeki bukan makhluk...

 pada pendapat admin : 

politik pun politik juga tapi jangan nak samakan zaman Rasullulah dengan zaman Najib ia umpama langit dan bumi.Pada zaman rasullulah beliau tak pernah habiskan harta kerajaan untuk kepentingan peribadi 

Tidak pula rasullulah songlap berbilion ringgit masuk ke dalam akaun sendiri dan isteri sebaliknya beliau berjuang menegakkan islam.Namun tidak hairan kemungkinan besar PRU 14 BN akan perolehi kemenangan jika masih ada lagi manusia yang sanggup dan redha jika harga barangan semakin naik dan cukai semakin ditambah.

berikut sumbangan Najib pada negara yang patut anda ingat selepas beliau memimpin Malaysia


https://www.facebook.com/208694619607984/photos/a.208731059604340.1073741828.208694619607984/212190655925047/?type=3&theaterLabels: politik

TERIMA KASIH SUDI BACA Kenaikan Harga Barang Zaman Najib Sekarang Sama Seperti Kenaikan Harga Barang Zaman Rasullulah - Penyokong UMNO. TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation EndBack To Top