Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

"Faiz, jangan Lupa Asal Usul - Mufti WP"- hanya menyebabkan orang ramai berprasangka buruk kepada Mufti WP

Kejahatan editorial Malaysiakini (BM Version).. kepada Ulama' SS Mufti WP Ustaz Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri

Asalnya Malaysiakini letak tajuk.. "Faiz, jangan Lupa Asal Usul - Mufti WP"
Tujuannya tidak lain.. hanya menyebabkan orang ramai berprasangka buruk kepada Mufti WP (dan institusi agama) .. 

Menimbulkan persepsi.. Kononnya seolah2 mufti wp kata Faiz Subri sombong.. Kononnya Mufti nk cari publisiti... Kononnya mufti hentam faiz..
Oleh kerana kebanyakan rakyat malaysia adalah satu bangsa yang pemalas..maka yang dibaca hanyalah tajuk berita sahaja (tak baca isi)... 

Maka ramailah tukang komen yang hentam.. cerca mufti.. share dekat wall mereka dengan perkataan yang sangat buruk.. (rujuk gambar).. Lagi menyedihkan.. kebanyakan mereka adalah orang islam sendiri.. 


Kemudian.. Selepas ratusan kutukan dan herdikan daripada orang awam.. Malaysiakini telah MEMINDA tajuk asal kepada tajuk baru iaitu 'Mufti ingatkan faiz tidak lupa di mana bermula'.. (rujuk gambar)... dengan mengambil sebahagian ayat shj... Tanpa langsung memasukan ucapan tahniah yang panjang berjela ditulis.. 

Walaupun tidak sempat print screen tajuk asal.. Tapi ia masih boleh ditengok pada posting yg dikongsi orang lain. (rujuk gambar & komen pada post tersebut).. *update: screen shot posting asal Malaysiakini disertakan pada gambar terakhir..
Apa sebenarnya yang Mufti WP tulis??? 

Posting sebenar oleh Mufti adalah ucapan tahniah dari awal hingga akhir.. Mufti WP Tak Tulis pun Faiz Subri supaya jangan lupa asal usul (yg itu penambahan sendiri oleh MK) Malah Mufti WP bagitau Faiz Subri adalah inspirasi kepada anak-anak muda diluar...

Mufti juga bgtau dia bergembira dan bersyukur atas kemenangan Faiz..

(maka tepatlah yang diberitahu orang.. zaman sekarang adalah zaman fitnah)..
.................................


** Sahabat2 semua.. walaupun tidak bersetuju dan marah.. harap semua dapat menjaga adab dalam penulisan.. balaslah komen2 mereka dengan perkataan yang baik.. Jangan membalas celaan dengan celaan. Tunjukkan akhlak yang Rasulullah saw wariskan..Dunia Islam Ibnu Ahmad shared Wan Abd Aziz's post.https://www.facebook.com/208694619607984/photos/a.208731059604340.1073741828.208694619607984/212190655925047/?type=3&theaterLabels: politik

TERIMA KASIH SUDI BACA "Faiz, jangan Lupa Asal Usul - Mufti WP"- hanya menyebabkan orang ramai berprasangka buruk kepada Mufti WP . TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation EndBack To Top