Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

Suami pengsan dalam labour room... gara gara mabuk darah..

Suami pengsan dalam labour room... gara gara mabuk darah.. =P

Rata rata suami pengsan dalam labour room ni sebab ingat biasa biasa saja proses kelahiran ni..... 

Nah.... sekali doctor suruh tengok kepala anak yang nak keluar dah, pengsan terus. Kesian suami...
Walaupun masuk labour room untuk sambut anak ni hati berbunga bunga... tapi semua lelaki perlu tahu persediaan ni sebelum kena bahan dengan doctor & wife sepanjang zaman =)

1. Suamilah hero masa tu... - Suami kena kuat walaupun tengok darah melimpah ruah. Jangan suami pegang tangan isteri & cakap "yanggg... nape banyak sangat darah ni.. abg takut..." sudaaahhh.... memang ke laut =P

2. Banyakkan guna perkataan semangat dengan menyebut Allah Allah Allah... bacakan doa buat isteri.... mohon Allah permudahkan proses bersalin..

3. Jadi Iron Man kejap - Isteri ni.. masa sakit dia tak tau nak luah macam mana... cara terbaik, paling tepat, cepat dan murah masa tu adalah suami dia! masa dia meneran tu... habis lengan suami dia genggam & pukul. Suami make sure wife dah potong kuku before bersalin ye. Kalau tak, sia sia kena cakaran berbisa.. hehe =P

4. Ingatkan isteri untuk terus beristighfar & minta doa pada Allah agar dimudahkan proses bersalin. Minta isteri kunyah kurma kalau terlampau sakit. 

 6. Kuat walau lemah - Walaupun masa tu suami pun loya loya sebab bau darah & mata pun dah berpinar pinar sebab tak mampu... mampukan diri jugak... ingatkan wife pahala melahirkan anak. Lepas isteri dah lahir nanti, dah boleh keluar gi muntah dah. But sebelum tu tahan jap... control macho tu... =)

7. Sayang - Cium.. belai... dan tunjukkan sepenuh kasih sayang anda pada isteri. Tapi jangan dok over romantik pulak siap menyanyi... isteri tengah sakit bersalin tu bang.. tak pasal pasal doktor suruh keluar =P

8. Jangan - Ni penting. Ingatkan wife untuk tak angkat pinggul semasa meneran.. takut koyak nanti. Bisik di telinga dia slow slow.. jangan bagi doctor dengar sudah... "yangg... kalau tak koyak tak jahit... ayang dan abg tak payah 'pantang' lama ni yang.... " =P

9. Doktor - Ingatkan isteri untuk dengar cakap doktor. Lagi isteri dengar lagi mudah kerja doktor. 

10. Ingatkan diri sendiri - Ingatkan diri untuk azan & iqamat anak selepas dilahirkan. Jangan dok berselfie manjang sampai lupa sunnah Rasulullah. =) (Detail sunnah menyambut kelahiran dalam buku 9bulan10hari )
Have fun yah... =)
 
Pesan juga pada diri untuk terus menjadi suami & ayah yang baik & soleh.

Share & tag info ini kepada mereka yang bergelar lelaki & suami..






Labels: perkahwinan

TERIMA KASIH SUDI BACA Suami pengsan dalam labour room... gara gara mabuk darah... TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation End



Back To Top