Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

”siapa yang memelukan organ dalaman saya siap jual,saya perlukan wang untuk membiayai pengubatan isteriDua Beradik Gigih Tatap Wajah Jenazah Ibu |Meskipun seorang lelaki sukar untuk menunjukkan rasa kasih sayang tehadap pasanga atau isteri ,bukan bermakna mereka tidak sayang atau cinta.

Seperti contah yang baru berlaku baru baru ini dimana seorang lelaki sanggup menjual organ tubuhnya semata mata untuk membiayai pengobatan isterinya yang mengidap kanser tahap 4.

Novan dalam statusnya memuat naik pada 9 /2017 lalu berkata,”siapa yang memerukan organ dalaman saya siap jual,apa saja yang dibutuhkan,saya perlukan uang untuk membiayai pengobatan isteri,katanya.

Postingan novan tersebut turut menjadi perhatian ramai media sosial,doa dan kata kata semangat tidak putus putus di ucapkan.selain itu beberapa rakannya juga turut memberikan sumbangan untuk biaya pengobatan isteri beliau.

Meskipun perjuangan yang dilakukan adalah yang terbaik untuk isteri tercinta Dan berharap isterinya sembuh semulan tapi takdir berkata lain ,tadi pagi dimaklumkan bahwa isterinya novan telah menghembuskan nafas terakhir.

Lebih memilukan apabila kedua anaknya yang masih dibawah umur gigih menatap jenazah ibu mereka,seolah mereka tahu ini adalah yang terakhir kali.

Menurut novan isterinya mengidap kanser sejak beberapa tahun lalu,dia terpaksa membesarkan kedua anaknya yang berusia 6 dan 5 tahun seorang diri sambil menjaga isterinya.

Beliau yang bekerja sebagai penjual burung terpaksa menjual harta yang ada untuk membiayai pengobatan isterinya,bagaimanapun beliau berkata,beliau ridho dengan ketentuan Allah SWT dan berjanji akan menjaga kedua anak lelakinya dengan sebaik mungkin sebagaimana janjinya kepada arwah isteri.
http://eberita.org/dua-beradik-gigih-tatap-wajah-jenazah-ibu/https://www.facebook.com/208694619607984/photos/a.208731059604340.1073741828.208694619607984/212190655925047/?type=3&theaterLabels: sedih

TERIMA KASIH SUDI BACA ”siapa yang memelukan organ dalaman saya siap jual,saya perlukan wang untuk membiayai pengubatan isteri. TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation EndBack To Top