Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

Hukum Jika Isteri Tertelan Sperma Suami Ketika Ringan-ringan Sebelum "Bersama" Dan Kesan Buruk Perbuatan Tersebut Yang Ramai Tak Tahu

Disebabkan kandungan sp3r * m4 yang berkhasiat ini banyak yang yakin sp3rm4 yang ditelan wanita boleh buat awet muda. Tetapi sampai saat ini belum ada kajian yang memperlihatkan menelan sp3rm4 boleh menghalang sistem penuaan. Disini kami mahu membincangkan Hukum Islam mengenai menelan sp3rm4 juga kesannya untuk kesihatan. Semoga berguna.


 Berkata al-Nawawi dalam al-Majmu 'II / 556 al-Maktabah asy-Syamilah: "Bolehkah menelan m4n1 (sp3rm4) yang suci ..? Tentang hal seperti itu Ada dua pendapat. Pendapat yang benar dan masyhur sesungguhnya itu tidak halal lantaran m4n1 (sp3rm4) yakni satu hal yang mustakhbats (satu perkara yang diliat menjijikkan) "sedangkan Allah berfirman" Dan dia (Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam) mengharamkan atas mereka perkara-perkara yang khabits (demikian kotor / jelek / diliat menjijikkan) (Al-A 'raaf: 157) "

 Kesan Menelan Sp3rm4Saluran pencernaan anda bermula dari mulut, kerongkong, lantas lambung (diolah oleh asam lambung), usus 12 jari, usus halus, usus besar serta lantas 4nus. Semua dinding saluran ini dilapis mukosa yang begitu mudah untuk berjalan luka walaupun tidak

 Luka yang berjalan di mukosa ini menyebabkan bakteria / virus yang begitu kecil boleh masuk ke salur darah di tempat luka dan jadi sumber terjadinya jangkitan. Cecair sp3rm4 itu terbahagi dalam sel sp3rm4tozoa serta cecair yang dihasilkan oleh kelenjar-kelenjar di sekitaran testis. Oleh kerana terbahagi dalam cecair badan, jadi bakteria atau virus yang ada pada darah dan cecair badan lain, boleh turut dan keluar beriringan cecair sp3rm4 ini.

Contoh virus yang boleh masuk serentak cecair badan iaitu virus hepatitis B dan C, virus herpes simplex dan virus HIV; tengah contoh bakteria yang boleh ikut selari cecair sp3rm4 iaitu bakteria yang menyebabkan k3nc1ng n4n4h (gonorrhea) atau sifilis.


 Jika cecair sp3rm4 yang mempunyai kandungan bakteria atau virus ini masuk ke saluran pencernaan, bermula dari mulut dan sebagainya, jadi risiko untuk dijangkiti bakteria atau virus di atas lebih tinggi. Hal sejenis ini kerana susunan mukosa yang mudah rosak tadi diserang segera oleh virus atau bakteria. Umpamanya saja saat anda alami sariawan atau sakit gigi, perkara sejenis ini mungkin saja sumber kemasukan jangkitan dalam badan yang datang dari bakteria / virus yang terbawa oleh sp3r * m4. Oleh karenanya tertelan cecair sp3rm4 tidak akan mengakibatkan terjadinya kehamilan namun bukanlah bermakna tanpa kemungkinan, anda tetaplah perlu siap sedia.


Wallahu A'lamhttps://www.facebook.com/208694619607984/photos/a.208731059604340.1073741828.208694619607984/212190655925047/?type=3&theaterLabels: perkahwinan

TERIMA KASIH SUDI BACA Hukum Jika Isteri Tertelan Sperma Suami Ketika Ringan-ringan Sebelum "Bersama" Dan Kesan Buruk Perbuatan Tersebut Yang Ramai Tak Tahu. TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation EndBack To Top