Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

roti "CHICKEN FLOSS" kat HARVEYS BAKERY dapat tulang misteri????adakah sijil HALAL....

Aduan Pengguna
PERHATIAN!! Kepada para peminat roti dan kek yang mana nak makan sila teliti dan kalau boleh siasat dulu roti tu mai dari mana, adakah bakery tu yang sendiri baked kan atau dia ambik supplier dr luaq. Kalau supply dari luaq pulak mau tau sejauh mana tahap kebersihan dan status halal mereka.

Disini saya nak share satu cerita yg amat menjijikkan dimana baru ni anak lelaki sy admit di Gleneagles Medical Centre, Penang, so bila sy lapaq apalagi turun pi la cari dan saya telah membeli sebiji roti "CHICKEN FLOSS" kat HARVEYS BAKERY.

 Bila dah makan sampai setengah tiba-tiba rasa tergigit sesuatu. Tengok-tengok, tudia sempoi punya tulang ! Tulang apa tak pastu. Punya la terkejut smpai termuntah2.. 

Lepas tu yang paling best sekali bila bring up cerita ni kepada Manager HARVEYS BAKERY beliau dengan selambanya mengatakan dia ambik semua roti dari supplier luaq dan bukan depa yang baked sendiri...

 somemore kita pun tak tau samada supplier-supplier tu ada SIJIL HALAL ke tak... tapi HARVEYS BAKERY tidak pasti ada ke tak SIJIL HALAL. 

Disini saya sebagai PENGGUNA ISLAM memang tak berpuas hati dengan explanation yang diberi oleh pihak HARVEYS BAKERY... disini saya share kan benda ni untuk peringatan kita bersama. 


Saya berharap pihak bertanggunjawab akan pantau dan buat siasatan sewajarnya ke atas semua bakery-bakery di PULAU PINANG..






Labels: jijik

TERIMA KASIH SUDI BACA roti "CHICKEN FLOSS" kat HARVEYS BAKERY dapat tulang misteri????adakah sijil HALAL..... TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation End



Back To Top