Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

kisah MEROYAN-aku pernah main pisau dekat kepala anak aku,aku cakap"ko xdiam aku potong lidah ko nanti"


sekadar gambar hiasan

MEROYAN
Salam admin dan warga krt seklian.di sini saya nak cerita sikit pasal meroyan berkait dengan kes yang tengah viral sekarang sampai ada yang mengutuk si ibu xde iman.


yang belom pernah melalui proses mengandung,melahirkan serta berpantang serta para suami yang anggap beranak tu macam kene gigit semut siap nak minax main lagi masa dalam pantang silalah gantung diri at pohon rambutan sana.psikolgi setiap manusia adalah berbeza ada yang boleh mengatasi meroyan tapi ada yang makin teruk. Cerita aqu macam ni..


Aqu dimasukkan wad lebih awal sebab memgalami contraction yang teruk tapi laluan masih xterbuka. 3 hari ada di wad barulah doc decide untuk deliver secara paksa iaitu pechkan aor ketuban.selama 3 hsri aqu dekst wad menahan contrction aqu sensorang. Setiap kali waktu melawat katil orang lain penuh dengan orang aqu krik2 sensorang. Terjenguk2 aqu suami bila nak datang kol xangkat msg xreply.setengah jam sebelom waktu melawat habiz suami aqu datang bawak nasi dan terus balik


.Allahu tersentak emosi aqu ketika tu ,sudshlah menahan sakit yang amat,salahke dia datang awal datang berborak dengan isteri ni dan betol tak isteri2 sekalian dalam krt jika aqu cakap macam mana pun kita sakit,sedeylah tapi bila nampak suami kita akan jadi happy dan bersemangat.betol x?? Untuk pengetahuan krt..suami ketika itu baru habiz contact kerja jadi xde alasan untuk dia

.pergi kerja x..so mana dia pergi? Yup dia pegi cc main dota dengan kawan2.luluh hati aqu admin.tapi aqu tolak tepi..aqu xnak fk sangat nanti aqu jadi makin sedeyh.sudahlah sakit yang amat xde langsung concern dari suami.thats why mengapa suami merupakan faktor terbesar yang mempengaruhi psikologi seorang isteri.lepas aqu dimasukakan ubat 7 jam dalam labour room sakit macam nak hilang nyawa.lagi pula ini anak sulung dan aqu baru berusia 23 tahun. Keesoknnya aqu dah boleh dischrge..doc cakap 12.30 dischrge,auq inform suami itupun 5-6 kali kol bsru angkst sebab dia tido.

 Dari 12.30- 3 pm baru suami datang. Time tu memang emosi aqu sudah tidak stabil. Aqu yang xselesa at hospital tambah pulak dengan nurse yang asyik tanya mana suami dengan anak merengek susu bengkak.menitis air mata aqu time tu.nasib baik akak sebelah aqu nasihat.banyak sabar dia cakap anak sulung memang macamtu kita rasa perit sangat. Memang memang perit..sebab tu support dari suami amat perlu.bila dia sampai aqu tanya kenapa dia lambat.dia cakap g makan dengan member datang dari kampung.ermm..korunk rasa ape aqu rasa time tu? Aqu tengok suami orang lain dah boleh dischrge on time boleh datang kenapa x suami aqu?aqu malaz nak fk lagi..so aqu pendam dan diam.masa tu aqu dah rasa menyampah dalam hati aqu cakap macam2 da.


daN bila dekat rumh dia jarang ada siang dan bila malam memang tiap2 malam dia kuar pukul 5 6 pagi baru balik. Korunk bayangkan aqu berpantang sensorang .malam2 dengan kesan luka jahit aqu tukar lampin baby susu baby setiap setengah jam.emosi aqu tergangu.sudahlah masih sakit.ditambah pula mengurus anak sensorang aqu penat yang amat. Pernah anak aqu menangis aqu cubit2 satu badan dia.aqu pernah tampar anak aqu ssmpai mensngis xkuar suara aqu sumpah seranah suami aqu depan anak aqu.emosi aqu xstabil.


.tapi lepas tu rasa menyesal yang amat.masa aqu pukul anak aqu ..memang nampak dia buruk sangat..aqu xnampak pun seorang bayi yang comel..bila dia sampai menangis xkuar suara aqu tersedar..aqu menangis ape salah anak aqu.. cubalah fk..emosi siapa yang xterganggu ,luka jahitan masih sakit..nak pegi toilet bangun jalan sendiri.aqu nak air aqu bangun buat dan amik sendiri.memang 2 minggu pertama pantang aqu sangat xstabil.

.baby memang jadi mangsa cubit .pernah dia buat perangai aqu jadi marah aqu xsusukan dia aqu bancuh susu pekat f&n tu bagi dia minum botol.aqu sumbat2 sampai dia menangis lebam mata.suami aqu ? Keluar balik rumah tido.aqu dan anak terbiar. 2 minggu aqu pernah main pisau dekat kepala anak aqu,aqu cakap"ko xdiam aqu potong lidah ko nanti". Mungkin Allah swt nak bagi aqu kesedaran anak aqu mula xmerengek.dia diam saja.cuma menangis sikit bila nak susu.lepas 2 minggu aqu recover balik.aqu banyak baca pasal pantang dekat internet.aqu mula susukan anak aqu betol2 .aqu mula manjakan dia betol2.

 daN baby aqu mula senyum dekat aqu..allahu ape aqu dah buat dekat anak aqu selama ni. Lama2 aqu dah jadi oke.walaupun sampai habiz pantang suami aqu kuar melepak aqu xfk .dalam hati aqu aqu fk suami aqu dah mati . Aqu jaga dan tatang anak aqu betol2. Memang rasa marah dan benci tu ada dekat suami aqu sebab lupa tanggungjawab dia..

tapi setiap kali aqu tengok anak aqu layan elok2. Aqu buang semua perasaan lain.lama2 aqu dah oke .aqu daq xkisah dengan suami aqu. Now kiteorang agateh tunggu  untuk kes mahkamah untuk bercerai. Bagi aqu dari aqu memberontak dan berbuat dosa sakit hati nak hidup perangai suami yang lebih pentingkan kawan2 dari tanggungjawab di rumah aqu lepaskan .hiduplah dia dengan kawan2 dia sampai mampus. Yang lelaki yang rasa xboleh nak move on lagi dengan kawan2 mohon xpayah gatal2 kote nak ada isteri..kerana isteri itu


amanat anak itu amanat .yang perlu ko jaga emosi adalah isteri dan anak2 mu bukanlh kawan2 .jangan buat isteri macam hmba. Kalau xmampu dari awal lagi fk..jangan dera emosi orang lain dengan perangai2 lahanat suami.



kisah rumah tangga






Labels: perkahwinan

TERIMA KASIH SUDI BACA kisah MEROYAN-aku pernah main pisau dekat kepala anak aku,aku cakap"ko xdiam aku potong lidah ko nanti". TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation End



Back To Top