Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

Antara Sebab Mengapa Ustaz Fawwaz Mat Jan Di Katakan Membawa Ajaran Syirik

Selepas ini bolehlah buka diskusi dengan Ustaz Budak yang kata nabi menyesal xjumpa Imam Ghazali.Boleh juga diskusi dengan Fawwaz Mat Jan yang menyumbang kepada syirik bila sahih bukhari disuruh letak dalam rumah agar pencuri tidak masuk,ambil dalil dari mamak untuk ajar bismillah 786.


Sebelum diskusi mungkin dia sentiasa ditahzir tapi selepas diskusi dia akan dipuja,dipuji,dimuliakan,didoakan.Bagaikan mereka yang haramkan non muslim masuk masjid,tapi sebelum masjid siap boleh masuk,lepas saja masjid siap haram masuk.

Manhaj versi apa ni ?Selewengkan aqidah salaf,berdusta atas nama nabi,tambah ibadah baru semuanya tidak mengapa selepas saja diskusi selesai.

Bersusah payah ulama salaf jaga agama ini agar tidak dicemari oleh tangan2 jahat ahlul hawa wal bida' oleh kerana diri antum yang sandarkan diri kepada salafi,ahlus sunnah,ahlul hadith,maka orang awam sudah lagi tidak dapat mengenal mana kaca mana permata,mana pendakwah sunnah mana pendakyah bidaah.

Bila bergambar pula,al kazzab bersama pembawa sunnah maka disuruh oleh al kazzab agar tag sebagai geng salafi.Selepas ini bolehlah bergambar secara berjemaah,panggil bersama habib al kuburi,panggil sufi ghulat,panggil muktazilah,panggil khawarij,panggil syiah kemudian tag inilah geng salafi pembawa sunnah.

Kerja bertahun2 dakwahkan orang ramai agar mengenal sunnah,boleh hancur sekelip mata atas dasar nak jaga perpaduan akhlak lalu ahlul bidaah dipuji,sesama manhaj dihentam,dikata keras,tidak berakhlak.Ulama salaf dulu lebih kenal kelicikan ahlul hawa wal bida' berbanding kamu.Sebab itu mereka tidak lakukan sebagaimana aqal dan nafsu kamu lakukan.

sumber dipetik dari wall:  Nur Puteri Dayana

pada pandagan admin anda boleh membaca tetapi jika ada sesuatu musykil sila bertanyakan kepada lebih pakar dan tahu tentang perkara ini. Ini kerana Nur Puteri Dayana Gemar melabelkan ustaz-ustaz sesat adakala apa yang dituliskannya benar dan adakala apa yang ditulisnya musykil https://www.facebook.com/208694619607984/photos/a.208731059604340.1073741828.208694619607984/212190655925047/?type=3&theaterLabels: semasa

TERIMA KASIH SUDI BACA Antara Sebab Mengapa Ustaz Fawwaz Mat Jan Di Katakan Membawa Ajaran Syirik . TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation EndBack To Top