Laman Portal berita Semasa Dan terkini!!

Petua Paling Mujarab Untuk Merawat Kanser, Sengugut, Masalah Gigi Kuning Dan Sebagainya Dengan Menggunakan Serai

Tahukah anda, batang serai bukan hanya untuk bumbu masakan saja? Batang serai sesungguhnya bukan hanya dipakai sebagai penyedap masakan, tetapi juga bermanfaat untuk kesihatan.

Tentunya menginginkan tahu kan, manfaat apa saja yang boleh anda dapatkan dari batang serai. So, berikut ini sebahagian penyakit yang boleh diatasi dengan memakai batang serai. Cekidot!

mengatasi Kanser

Batang serai sesungguhnya mempunyai k4ndung4n anti-oksidan yang dapat mengelak r4dik4l bebas pemicunya tumbuhnya s3l kanser. K4ndung4n s3ny3wa aktif di dalamnya boleh membu * nuh s3l kanser itu tak ada mengakibatkan kerosakan s3l yang sihat.


Merawat sengugut

Permasalahan kesakitan semasa datang bln. atau h4! d sering dihadapi semasing kaum wanita. Rasa s4kit itu boleh buat emos! nya jadi lebih. Namun jangan pernah kuatir, permasalahan itu boleh anda tangani dengan pengambilan teh dari batang serai.

memutihkan Gigi

Tak sering menggosok-gosok gigi boleh menyebabkan gigi ber pl4k dan jadi kuning sampai buat anda jadi tak percaya diri. Hal semacam itu karena oleh makanan yang kita konsumsi seperti kopi atau r0k * 0k. Nah, langkah mengatasinya anda boleh menggunakan batang serai yang yang di
tu "mbuk halus dan ditambah arang. Lantas, gosokkan ke gigi yang kehendaki anda putihkan.


 Det0ks! Fi4si

Tahukah anda? batang serai mempunyai manfaat untuk mengeluarkan toksin yang ada pada tubuh atau bhs keren nya d3t0ksif! k4si. Oleh kerana itu, serai dapat menolong buat lancar buang air kecil atau buang air besar yang juga sekalian dapat bersihkan 0rg4n d4lam, seperti k4nd * ng k3m! H, g! nj4l, p4nkre4s dan hati.

menyembuhkan Inf3ksi

Tanaman serai mempunyai k4ndung4n z4t anti-bakteria dan anti-mikrob yang bermanfaat untuk menangani inf3ksi pada kulit lantaran luka, kepialu, menangani bau tak enak pada tubuh, ker4cunan makanan, serta inf3ksi pada l ambung serta saluran k4nd * ng k3m! h.


 Tingkatkan Fungsi S4r4f
Serai juga mempunyai minyak atsiri yang berguna untuk tingkatkan kerja dan manfaat dari system s4r4f. Hal semacam itu lantaran minyak dari serai berupa mengh4ng4tkan tubuh, mel3m4skan ot0t yang kaku, serta meredakan kej4ng.Sekian tadi yakni sebahagian penyakit yang boleh diubati dengan menggunakan batang serai. Nah, berikut ini langkah buat teh dari batang serai yang boleh anda lakukan di rumah.
Langkah Buat Teh Seraibahan:Serai 8 batang yang sudah tuagula batuteh taburhaliaLangkah buat:Pertama - tama, bersihkan bersih batang serai serta halia, lantas p0t0ng kecil atau bolehkah dihaluskan menggunakan juice.Lantas, rebus dengan empat gelas air hingga mendidih.Input teh tabur serta gula batu, biarkanlah sepanjang 1 - 2 minit.Saring serta berkhidmat dalam cawan.
Jadi deh, teh serai ini sesuai diminum ketika malam hari atau cuaca lagi sejuk. Semoga artikel tentang manfaat batang serai untuk kesihatan ini bermanfaat.sekianlah maklumat ini gampang mudahan bermanfaat serta berguna sila like serta berkongsi.https://www.facebook.com/208694619607984/photos/a.208731059604340.1073741828.208694619607984/212190655925047/?type=3&theaterLabels: kesihatan

TERIMA KASIH SUDI BACA Petua Paling Mujarab Untuk Merawat Kanser, Sengugut, Masalah Gigi Kuning Dan Sebagainya Dengan Menggunakan Serai. TOLONG SHARE...!

https://telegram.me/joinchat/C6A73gqgSPgew3r9ovpDxg Chat Conversation EndBack To Top